Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed

Jag gör inga misslyckande vilket kan klinga kaxigt i andras öron. Att misslyckas har ett helt annan innebörd för mig än för många andra. Jag försöker flera gånger mot samma mål. Varje gång så lär jag mig om det var rätt väg att gå och vad jag bör ändra på. Funkar det inte så avslutar jag det med en erfarenhet rikare.

Misslyckande

Att misslyckas är något som de flesta av oss försöker undvika mer än något annat. 
Men är det så farligt att misslyckas? Ja, det beror vilken syn man har på ordet misslyckande.

 

Thomas Watson, som gjort IBM till vad det är idag, fick en gång frågan om vad nyckeln till framgång är. Hans svar blev:”Om du vill lyckas, dubbla ditt antal misslyckande.”

Vilken syn har du på ordet misslyckande?
Thomas A. Edison som uppfann glödlampan provade över 10 000 gånger innan ett framgångsrikt resultat. Efter 9 999 försök fick han frågan av en ung reporter om hur han kunde fortsätta och inte gav upp efter så många misslyckanden. Han svarade: ”Jag har aldrig misslyckats, jag har upptäckt 9 999 sätt som inte fungerar.” En tid senare kom han på den rätta formeln.

Många av oss ser inte att det är rädslan för misslyckande som håller oss tillbaka, kanske mer än något annat. Det är t ex ganska vanligt att om man har en viss självbild; att man är väldigt duktig på någon idrott, försäljning eller något annat. Man drar sig för att påbörja sin uppgift. ”Vad händer om jag sätter igång och gör detta? Vad händer om jag misslyckas, jag kanske inte är så bra som jag tror.” Vi tenderar hellre att inte göra något alls än att förstöra vår positiva självbild.

Hur gör barn?
När man som barn ska ta sina första steg så är det kämpigt, man försöker gång på gång, man ramlar och slår sig ibland, men man får samtidigt uppmuntran av omgivningen och därför kämpar man vidare. Tror du att ett barn någonsin tänker:
Jag är nog inte gjord för att klara detta. Jag ramlade nu så jag kan nog aldrig lära mig att gå, jag får krypa resten av livet. Men det är inte så illa, jag vänjer mig säkert.

Självklart inte! Barn försöker gång på gång tills de lyckats och det gäller inte bara när de ska lära sig att gå. Det gäller alla saker de ska göra.

Jag kör ett par citat till:
”Misslyckande är bara en temporär ändring i kursen för att leda dig på rätt väg mot nästa framgång” – Denis Waitley

”Människan lyckas när den inser att deras misslyckande är en förberedelse för deras framgång” – Ralph Waldo Emerson

Så sätt igång med att misslyckas. Där finner du kunskapen för hur du ska lyckas!

 

lisbet olofsson, onlinekurs, misslyckande

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tips & Ideer, motivation och inspiration.

Missa inget - få information direkt i din mail box - GET IT KNOW!