Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed

I julas fick jag den värsta influensan i manneminne. Hade feber i 5 dagar och sedan var mitt immunförsvar i botten. Då fick jag virusblåsor från näsan ned till läppen. Såg inte klok ut och det sved ordentligt när blåsorna gick sönder. Eftersom jag aldrig hade haft det förr visste jag inte hur jag skulle sköta om dem. Nu försöker jag bygga upp mitt immunförsvar igen och har tagit hjälp av Sanna Ehdin, doktor i immunologi.

Dr Ehdins dundersallad

Denna sallad är maxad med avseende på antiinflammation! Dessutom är den riktigt uppfriskande god. Ät gärna lite varje dag för att hålla förkylningsvirus och bakterier borta.

8 portioner

1/2 vitkålshuvud
2 morötter
1 stor lök, röd eller gul
250 g spenat, färsk eller frusen
1 dl hasselnötter, rostade och hackade
1 citron, pressad saft

Dressing
4 vitlöksklyftor
1 1/2 dl olivolja
1 ägg
1 tsk havssalt
1 tsk gurkmeja
1 tsk ingefära
1/4 tsk cayennepeppar
Strimla vitkålen fint i en matberedare eller med osthyvel. Riv morötterna och löken fint. Blanda alltihop med spenat och hasselnötter. Pressa citronsaft över.

Blanda dressingen genom att mixa vitlöksklyftorna med lite av olivoljan och knäck ägget i. Tillsätt lite olivolja i taget medan du mixar och det blir en majonnäsliknande röra. Tillsätt kryddorna och rör samman. Häll dressingen över grönsakerna i en skål som du ska servera salladen i.

Täck över och ställ kallt – salladen blir saftigare när den fått stå till sig ett dygn. Den håller fyra dagar i kylskåp.

Sanna Edhins sida.

Lisbet Olofsson, hälsozam, onlinekurs

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagged with:
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tips & Ideer, motivation och inspiration.

Missa inget - få information direkt i din mail box - GET IT KNOW!