Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed

PT Camilla skriver så träffsäkert om dieter så jag lånar hela inlägget rakt av. Läs mer av henne genom att klicka på rubriken.

Dieter är stress, mat är njutning - PT Camilla

Förr i tiden så kom någon på att om man äter på ett visst sätt så sker vissa förändringar. Människan kom på att vi behövde (för att må optimalt) lite av fett, lite av protein och lite av kolhydrater. Husmanskost var en lyx och något som man skulle äta för att bli stor och stark.Ville man vara en duktig tjej eller kille så skulle maten som serverades ätas upp och så skulle man smaka av allt. Uppfostran i matvett var en överlevnadsstrategi i familjen, vi rörde oss mer än satt still och på natten så sov vi.

Det var på den tiden som vi fortfarande var ute och jobbade fysiskt, barnen lekte och uppgifter krävde både muskelarbete och hjärnarbete. Människan hade ett röreslemönster som skapade harmoni i både vardag och helg. För helt ärligt, vi som är födda på 80-talet eller tidigare vet om att man gick fler än fyra timmar mellan målen så åt man som en häst efter en heldag ute i lek och bus.

Så hände någonting. Lathet och framgång gjorde att vi saktade ner i kroppsarbete och uppfann saftiga kaloribomber som inte bara sabbar midjemåttet, det ger sig på både pumpen i kroppen och andra ganska viktiga organ. Vår framgång med det tekniska och snabbmat gjorde alltså att vi stog mer och mer stilla samt åt mer och mer färdigmat. Ett tag så var det poppis att äta fettfritt och tro på att kolhydrater var som att elda papper. Bara man tränade så skulle den där munken som bara var socker inte skapa någon förändring alls i bantningen. Ett tag så var det så poppis med fruktbantning och vi kunde lära oss att banan och ananas kunde ätas mosad, kall, drickas, tuggas, tillagad, grillad och totalt förstörd. Fråga hon eller han som testat denna diet om hen vill ha en banan så ska du få se på festliga hulkningar.

Tiden gick och vi satt mer stilla än någonsin. Dock började Baywatch och modetidningar toppa både tv och lektyr. Mitt i vår pizzakväll kom önskan om att ha fasta rattar och en baddräkt som gjorde kameltån till en sexdröm. Midjan var så liten så liten och kropparna gick bananas i sexiga poser som fick både kvinnor och män att vilja ha. Hur skulle detta lösas? Vi satt ju still nu och vi hade pizzalistan charmigt uppsatt på kylen?

Hmm... JO! Jag vet! Bantning och PULVETKURER blev en helt ny "save the world, jesus har återuppstått" i form av pulver! Det är enkelt förstår du. Oavsett om du vill gå ner 40 eller 10 pannor så är det så att du byter ut ALL föda mot en skakeli skak drink och blir så lätt och lycklig. (Precis som Pamela Andreson.

Prisa gud... och.. och.. och... nja. Det var ju inte så så himla effektivt att svälta. MEN, media har nu fått igång en riktig våg genom Sverige och bloggar är typ det hetaste som finns. SÅ, fungerar inte pulverkuren så är det DIG det är fel på, inte kuren. DU har dålig självkontroll och jojobantning föddes väl här också då antar jag. Samt den där ständiga ångesten för vad som åkte ner i magen kan jag tänka mig.

Nu var det ju inte så många det fungerade på (OCH JA, jag menar att resultatet skulle hålla i sig också) så med kunskap och forskning så fortsatte företagen som var mer pengakåta än save the world,-villiga att fundera vidare.

GI kom, ganska avslappnad men såklart kunde "folk" inte låta detta bestå. Quick-start föddes (du tar bort alla kolhydrater de första veckorna)

MÅSTE flika in info här. Tar bort alla kolhydrater i några veckor. dvs. Har ett helvete i några dagar då kroppen ställer om sig och skapar ketos. Acetonsmak och yrsel beskrivs som duktiga effekter och en intygan om att du gör heeeeelt rätt. Kroppen börjar som i svältläge att producera egna kolhydrater (ketoner) och efter tre veckor så börjar du att äta vanligt igen. Kroppen slängs alltså ut och in i katastrofläge. SJUKT nyttigt va?

I alla fall. LCHF skapas och hypen blir otrolig då en frispråkig, ball, snygg och trendig Katrin Zytomierska tar sig an varumärket. OMG, ännu en save the world diet är här och alla mår så fruktansvärt bra igen. Eller? Börjar folk trycka i sig ägg och bacon bara? Börjar de dricka grädda och slutar käka frukt. Hmm... hjärt och kärl-sjukdomar ökar.

Så kommer 5:2 dieten och helt plötsligt ska folk svälta i två dagar och vara hungriga i fem... Har inte dieterna innan skapat en ätstörning så är det snart dags för detta blir bara värre och värre.

News flash: Fasta, det har vi gjort sen de gamla grekernas tid. Det har bara inte hetat nåt häftigt trendigt innan och ingen har tjänat pengar på det. Att fasta är inget nytt och vi kan ha ett snack om det i ett annat inlägg. 5:2 är att tjäna pengar, LCHF är att tjäna pengar, DIETER är att tjäna pengar på människor som faller för det.

DET är vad dieter är för MIG. Vad tycker du? Och dela nu vidare detta inlägg så snackar vi... Dieter är inget man ska följa om inte doktorn säger att du måste följa en strikt diet för att leva.

lisbet olofsson, hälsozam, onlinekurs

Dieter är stress, mat är njutning – Förr i tiden så kom någon på att om man äter på ett visst sätt så sker vissa förändringar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagged with:
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tips & Ideer, motivation och inspiration.

Missa inget - få information direkt i din mail box - GET IT KNOW!