Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed
Viktigt med rätt bemötande. Den sjukskrivne är mycket medveten om att de kostar pengar och är obekväm. Hon är medveten om att det finns för lite människor som jobbar och att det ständigt är brist på folk. Och för de som blir sjukskrivna och dessutom har svårt att säga nej så blir det här en ond fälla. Hur man än ser på problemet så är det i slutänden arbetsgivarens fel och inte den enskilde individen. Det är så VIKTIGT att komma ihåg. Det är arbetsgivaren som ska lösa problemen och inte den sjukskrivne eller anställda

.

Något att tänka på

lösa problem, sjukskriven, hälsozam

  • Låt arbetsledarna tillsammans med avdelningen göra en slags policy som man går efter. Där skriver man upp de gällande reglerna så att alla vet vad som gäller. Alla har sin plats vid fikabordet e t c men även hur man handskas med sina sjukskrivna. Om det står i policyn att arbetsgivaren/arbetsledaren kommer att kontakta den sjukskrivne vid sjukdom så blir ingen arg och känner sig kontrollerad eller misstrodd.

  • I vissa sjukdomar har man svårt att koncentrera sig och minnas så upprepa viktiga saker flera gånger.
  • Individer har olika smärttrösklar. Viss värk graderas i skalor om hur mycket värk man har. Den ena personen kan sopa av bron medan den andre har fullt upp med att sköta om sig själv.
  • Den sjukskrivne är medveten om att det kostar pengar när man inte är på jobbet. Många upplever att man blir hanterad hårt så att man inte fastnar i arbetsgivarens statistik om hög sjukfrånvaro.
lisbet olofsson, hälsozam, onlinekurs
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagged with:
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tips & Ideer, motivation och inspiration.

Missa inget - få information direkt i din mail box - GET IT KNOW!